Wie is

Claudia van Hoorn

Favi144
P7030155

Ik ben Claudia van Hoorn – van Lieshout (1969), getrouwd en moeder van 3 zonen. Sinds 2015 werk ik met veel plezier in mijn praktijk als psychosociaal therapeut. Daarvoor heb ik vele jaren gewerkt in het bedrijfsleven, waar ik waardevolle werk- en menservaring heb opgedaan.

Toch voelde het op een gegeven moment niet meer goed. Dit lag niet aan mijn werkomgeving, de oorzaak was ik zelf. Er was iets in mij veranderd. Onze 3e zoon Stef overleed kort na zijn geboorte, een intens ingrijpende gebeurtenis in mijn leven, wat mij aan het wankelen bracht. In mijn rouwproces had ik gedurende een lange periode een bepaalde controle over mijn verdriet nodig om staande te kunnen blijven. Ik vermeed het om mijn rouw echt aan te gaan. Toen ik geestelijk en lichamelijk voelde dat ik vastliep, heb ik hulp gezocht en ben in therapie gegaan. Zo kwam mijn verwerking op gang, kon ik mijn verlies doorléven nadat ik voornamelijk aan het dóórleven was geweest. En zo werd mij ook duidelijk dat rouw aandacht en tijd nodig heeft.

Nadat ik had ervaren hoe het werkte in mijn rouwproces, en dat ik mijn veerkracht wist te vergroten,  ontstond er een verlangen in mij om hierin iets voor anderen te kunnen betekenen. Ik begon een 4-jarige HBO opleiding Academie Integrale Menswetenschappen (SPSO) en leerde daar behalve over het vak ook veel over mezelf. Het bracht mij persoonlijke ontwikkeling, een diploma als psychosociaal werker èn het verlangen om mensen te gaan begeleiden vanuit mijn eigen praktijk. Op de manier waarop ik voel dat het bedoeld is met iemand een stukje mee te lopen, zijn/haar eigen kracht te (her)ontdekken, zelf de antwoorden te vinden in de zoektocht naar een beter welzijn.

Door mijn opleidingen heb ik een heel waardevol instrument beter leren kennen, namelijk het beter in contact komen met mijn ziel. Het intuïtieve deel van mij, dat weet wat goed is voor mij, welke weg ik heb te gaan en wat mijn verlangen is. Van daaruit heb ik de stappen gezet om te doen wat ik nu doe. En heb ik zelfs aan mijn ingrijpende verlieservaring betekenis kunnen geven: ik ben dit gaan doen door de komst van Stef in mijn leven. Hier ben ik op de juiste plek, voel ik bezieling voor hetgeen ik doe.

Opleiding & samenwerking AVKV en Crohn & Colitis NL
Ik ben afgestudeerd aan de Academie Integrale Menswetenschappen, SPSO in Huis ter Heide, een 4- jarige HBO-opleiding Psychosociale Begeleiding. Aanvullend heb ik de opleiding psychosociale basiskennis (Con Amore – CPION erkend) gevolgd en diverse bijscholingen over verlies- en rouwverwerking en intuïtieve ontwikkeling. Ik ben registertherapeut en lid van de beroepsvereniging LVPW en koepelorganisatie RBCZ.

Binnen mijn beroepsvereniging, de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW), maak ik deel uit van de Commissie Cliënt Contact. Wij zetten ons in om het belang van psychosociale begeleiding onder de aandacht te brengen van patiëntenverenigingen.

Inmiddels is de LVPW een samenwerking aangegaan met de Alvleesklier Vereniging Nederland (AVKV) en Crohn & Colitis NL.

Ik maak deel uit van de therapeutengroep die ieder jaar bijgeschoold wordt op het gebied van de lichamelijke en psychosociale gevolgen van de alvleesklier aandoeningen (acute alvleesklierontsteking, chronische alvleesklierontsteking en alvleesklierkanker) en de chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal ofwel Inflammatory Bowel Diseases (IBD). Hierdoor kan ik patiënten en hun naasten begeleiding bieden bij de invloed van de ziekte op hun dagelijks leven.

Voor meer informatie over psychosociale hulp bij alvleesklieraandoeningen klik hier.
Voor meer informatie over psychosociale hulp bij crohn of colitis klik hier.

logo LVPW
logo RBCZ groot
logo AVKV 1
CC logo met elkaar voorheen