WIE IS CLAUDIA VAN HOORN

Ik ben Claudia van Hoorn – van Lieshout,

50 jaar, en sinds 2015 met veel plezier werkzaam in mijn praktijk als psychosociaal therapeut. Na eerst de nodige werkervaring èn menservaring te hebben opgedaan in de commerciële dienstverlening, besloot ik het roer om te gooien. Door een ingrijpende gebeurtenis, het verlies van mijn pasgeboren baby, was ik als mens veranderd en voelde mijn werkomgeving niet meer goed.


 

In mijn rouwproces had ik gedurende een lange periode een bepaalde controle over mijn verdriet nodig om te kunnen overleven. Ik vermeed het om mijn rouw echt aan te gaan. Toen ik na een paar jaar geestelijk en lichamelijk voelde dat ik vastliep, heb ik hulp gevraagd en ben in gesprek gegaan met een zorgverlener. Zo kwam mijn verwerking op gang, kon ik mijn verlies doorleven, en zag ik weer perspectief.


Door mijn ‘persoonlijke ontdekkingsreis’ kreeg ik ook het inzicht dat dat mijn nieuwe pad zou worden. Het begeleiden van cliënten vanuit professionele kennis èn persoonlijke ervaring. Ik wil mijn cliënten laten ervaren, dat het mogelijk is je veerkracht te vergroten, je innerlijke kracht te (her)ontdekken. Door aandacht te geven aan je verlieservaring met bijbehorende pijn en verdriet, en ook te kijken naar het leven dat verder gaat (hoe dat in te richten), vind je een manier om met het verlies te leren leven.   


Ik ben afgestudeerd aan de Academie Integrale Menswetenschappen, SPSO in Huis ter Heide, een 4- jarige HBO-opleiding Psychosociale Begeleiding. Aanvullend heb ik de opleiding psychosociale basiskennis gevolgd en diverse bijscholingen over verlies- en rouwverwerking. Ik ben registertherapeut en lid van de beroepsvereniging LVPW en koepelorganisatie RBCZ. 


Binnen mijn beroepsvereniging, de Landelijke Vereniging Psychosociaal Werkenden (LVPW), maak ik deel uit van de Commissie Cliënt Contact. Wij zetten ons in om het belang van psychosociale begeleiding onder de aandacht te brengen van patiëntenverenigingen. 


Inmiddels is de LVPW een samenwerking aangegaan met de Alvleesklier Vereniging Nederland (AVKV) en de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN).

Ik maak deel uit van de therapeutengroep die ieder jaar bijgeschoold wordt op het gebied van de lichamelijke en psychosociale gevolgen van de alvleesklier aandoeningen (acute alvleesklierontsteking, chronische alvleesklierontsteking en alvleesklierkanker) en de chronische ontstekingen van het maag-darmkanaal ofwel Inflammatory Bowel Diseases (IBD). Hierdoor kan ik patiënten en hun naasten begeleiding bieden bij de invloed van de ziekte op hun dagelijks leven.Oude Touwfabriek 72   •   3421 XZ  Oudewater   •   T 06 51 32 29 62   •  info@claudiavanhoorn.nl